Újdonság(l)eső

Hamarosan megrendezésre kerül a XXII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, április 23. - 26. között. Régi álmom már, hogy eljussak egy ilyen nagyobb könyves rendezvényre, de sajnos ez ezúttal is ki fog maradni a programlistából, "hála" az érettséginek. A közelgő időpont miatt a kiadók végre elkezdték csepegtetni az információkat a megjelenő szépségekről.

Elsőként a Maxim Kiadó háza táján néztem körül: az új regényeiket megvásárolhatjátok a Könyvfesztivál helyszínén (1024, Budapest, Millenáris, Kis-Rókus utca 16.-20.) és a kiadó saját standjainál (B épület B48-as pavilon és K15-ös külső pavilon) is. Viszont az se keseredjen el, aki nem tud elmenni a fesztiválra, hiszen a Maxim összes könyvére, így az előrendelhető újdonságokra is 30% - os kedvezmény vehető igénybe, akár postaköltség nélkül is! :) Több információért, s a pontos feltételekért kattints IDE!

Nos akkor lássuk a medvét az újdonságokat:


1. Katherine Applegate: Ivan, az egyetlen
Ivan jó természetű gorilla. A Nagy Bevásárlóközpont és a Video Játékterem 8-as kijáratánál él, és hozzászokott ahhoz, hogy emberek bámulják lakhelyének üvegfalain át. Ritkán hiányzik neki az az élet, amelyet egykor a dzsungelben élt, valójában alig-alig gondol rá. Ehelyett nemrég látott tévéműsorok jutnak az eszébe, és jó barátjával, Stellával, egy idős elefánttal, és Bobbal, egy kóbor kiskutyával tölti a napjait. De leginkább a művészetről gondolkodik, és arról, hogyan lehet színekkel és jól rajzolt vonalakkal megragadni egy mangó ízét vagy a falevelek susogását.
Azután találkozik Rubyval, az elefánt bébivel, akit elragadtak a családjától, és akinek a hatására már más szemmel látja az otthonukat és a művészetét. Amikor Ruby megérkezik, vele jön a változás, és most már Ivantól függ, hogy vajon jobbra tudja-e fordítani az életüket.

Katherine Applegate humort és megrendítő érzelmeket vegyítve hozza létre Ivan felejthetetlen, egyes szám első személyben elmesélt történetét, amely a barátságról, a művészetről és a reményről szól.

2. Morgan Rice: A sárkányok dühe
Tovább folytatódik Thor harcossá válásának nagyszabású története, ahogy a légió átkel a Tűz Tengerén a sárkányok Ködszigetére. Ám ahogy elképzelhetetlen szörnyekkel találják szemben magukat, a százpróba kiképzés hamar élet-halál harccá válik, és nem mindenki éli túl.
Eközben a Gyűrű egyre nagyobb veszélybe kerül. Kendricket bebörtönzik, így Gwendolynra hárul a feladat, hogy megmentse őt és apja gyilkosának nyomára bukkanjon. De eközben az ő élete is veszélybe kerül. Ám a legnagyobb fenyegetés a McCloudok támadása. De a hatalomtól megrészegült, gőgös és kegyetlen Gareth meg tudja-e akadályozni Királyudvarhely leigázását?
Történet a becsületről és bátorságról, sorsról és végzetről, és persze varázslatról.

3. Tom Watson: Pálcikakutya és a pizza
Repülő csészealj?
Frizbi?
Vagy a legfinomabb csemege, amit valaha is megkóstoltak?
Pálcikakutya és bolondos barátai fölfedezett egy új csemegét, amely még ízletesebb, mint a hamburger vagy a hot dog. Ez pedig a pizza!

4. Glendon Swarthout: Őrület és szerelem
Ez a könyv az amerikai Vadnyugat első telepeseinek döbbenetes története az 1850-es években. Azokat ünnepli, akikről eddig sosem hallottunk: a bátor nőkről, akiknek elméjét és lelkét meggyötörték a keserű megpróbáltatások. Keresni kell egy „hazatérítőt”, aki visszakíséri néhányukat keletre, egy szanatóriumba. Amikor a vidék egyetlen férfija sem vállalja, a feladat Mary Bee Cuddyra száll, a rettenthetetlen és leleményes vénkisasszonyra és volt tanítónőre. Mary Bee legyen bármilyen bátor is, tudja, hogy egyedül nem járhat sikerrel. Egyetlen útitársat talál csupán, az alantas George Briggset, a földfoglalót. Így kezdődik hát útjuk kelet felé gyarmatosítás, megpróbáltatások, indián támadások, jégviharok és magány közepette. A feszes, pergő kalandok sorából időtlen klasszikus született. 

5. Alice Hoffman: Gönyörű titkok múzeuma
A történet New York-ban játszódik a huszadik század mozgalmas első két évtizedében. Két nagyon különböző ember szenvedélyes, feszültségekkel teli szerelmi története. Helyszín: Coney Island. Coralie Sardie a Gyönyörű titkok múzeuma nevű mutatványosház tulajdonosának lánya. A parti sétány melletti intézményben a lelkes közönség furcsa lényeket tekinthet meg. A kitűnő úszó Coralie apja „múzeumában” sellőként szerepel más furcsa lények, a Farkasember, a Pillangólány és a százéves teknős mellett.  Egy éjjel Coralie megpillant egy nagyon helyes fiatalembert; a férfi a holdfényben fákat fotografál a Hudson folyó mentén.
A fotográfus Eddie Cohen; orosz emigráns, aki elhagyta közösségét és szabósegédi munkáját. Amikor Eddie a hírhedt Triangle gyár tűzesetét fényképezi, egy fiatal nő eltűnésének titokzatos ügyébe keveredik. 

6. Leon Leyson: A lehetetlen valóra vált - Egy fiú Schindler listáján
Még a legsötétebb időkben is – és főleg akkor – helye van az erőnek és a bátorságnak. Leon Leyson volt az egyik legfiatalabb, aki Oskar Schindler listájának köszönhetően élte túl a holokausztot.  Leon Leyson (eredeti neve Leib Lejzon) csupán tízesztendős volt, amikor a nácik megszállták Lengyelországot, és családjával együtt be kellett költöznie a krakkói gettóba. Hihetetlen szerencsével, kitartással és ügyességgel Leyson túlélte a második világháborút, és elviselte az ördögien gonosz plaszowi lágerparancsnok, Amon Göth kegyetlenségét.  Végül egy bátor és mindenre elszánt férfi, Oskar Schindler volt az, aki megmentette Leyson, valamint szülei és két testvére életét azzal, hogy az ő nevüket is felvette azoknak a munkásoknak a listájára, akiknek a gyárában kellett dolgozniuk. Ez a névsor vált Schindler listájaként híressé.

Leon Leyson elbeszéléséből hiányzik a gyűlölet és a bosszúvágy. A visszaemlékezés tökéletesen megragadja az ártatlanságát annak a fiúnak, akinek elképzelhetetlen borzalmakon kellett keresztülmennie. A méltóság és a remény könyve ez.

7. Abbi Glines: A végzetem
Mi történik, ha az ember nyomában van a Halál? Persze, hogy beleszeret.
Pagan Moore nem csapja be a Halált, hanem beleszeret.
A tizenhét éves Pagan egész életében szellemeket látott. Tudja, hogy azok az idegenek a falon át közlekednek és mások számára láthatatlanok. Ezért úgy éli a mindennapjait, hogy nem vesz tudomást a bolyongó lelkekről. Ha nem adja a tudtukra, hogy látja őket, akkor eltűnnek. Ez csak addig működik míg ki nem száll az autójából a tanév első napján, és meg nem pillant egy hihetetlenül szexis fickót a piknikes asztalnál álldogálni, aki őt bámulja szórakozott vigyorral az arcán. Az egyetlen probléma csupán az, hogy tudja: a srác halott. Nemcsak, hogy nem akar eltűnni, amikor úgy tesz, mintha nem látná, de olyan dolgot csinál, amit a többiek sohasem. Megszólítja. Pagant teljesen elbűvöli a szellem. Amit még nem tud, hogy elérkezett az idő, hogy meghaljon, és az az átkozottul helyes szellem, akibe beleszeretett, az nem csupán egy szellem.

Ő a Halál és készül megszegni a törvényt miatta.

8. Jamie McGuire: Gyönyörű tévedés
A függetlenségét szenvedélyesen védelmező Camille Camlin, becenevén Cami boldogan hagyta a háta mögött a gyermekkorát, mielőtt az véget ért volna. Dolgozik, amióta megszerezte a jogosítványt, és a főiskola első éve óta albérletben lakik. Most a Red Doorban pultos, és a munkán meg főiskolai óráin kívül nincs másra ideje. Trenton Maddox az Eastern Állami Egyetem koronázatlan királya volt, aki már középiskolásként egyetemista lányokkal járt. A barátai irigyelték, a nők be akarták törni, de miután egy tragikus baleset fenekestől felforgatta az életét, Trenton otthagyta az egyetemet, hogy megbirkózzon iszonyatos lelkifurdalásával.

Tizennyolc hónappal később Trenton otthon lakik özvegy édesapjával és egy helyi tetováló szalonban vállal munkát, hogy fizetni tudja a számlákat. Amikor már azt hiszi, hogy az élet visszazökkent a megszokott kerékvágásba, a szeme megakad a Red egyedül üldögélő Camin.
A lány hisz abban, hogy sikerül szigorúan plátói szinten tartania a Trentonhoz fűződő friss barátságát. De amikor egy Maddox fiú szerelmes lesz, az örökre szól – még akkor is, ha esetleg Cami miatt hullik szét a már így is szétforgácsolódott családja.

9. Jamie McGuire: Az éden
Látta az elmondhatatlant. Ismeri a megismerhetetlent. És most harcba száll a legyőzhetetlen ellen. Nina Grey ahhoz megy feleségül, akihez nem lett volna szabad, azt a gyermeket hordja a szíve alatt, akinek sosem szabadna megszületnie, és olyan háborút visel, amiben nem győzhet. Jared Ryel pedig, akinek újdonsült feleségét és meg nem született gyermekét kell megvédenie a Pokol dühétől, nem hibázhat. Miközben sürgeti az idő, hogy visszavigye Jeruzsálembe a varázskönyvet, újból felkeresi a Szent Anna templomot, és ráébred, hogy a válaszok mindvégig a szeme előtt voltak. Ninának és Jarednek egymásba kapaszkodva kell addig életben maradniuk, amíg a gyermekük megmenti őket és a világot.

10. Rebecca Donovan: Boldogító lélegzet
 „Belülről égtem. Gondolkodtam, mit tehetnék, hogy ezt a kínt tudatom mélyének sötétjébe toljam, és visszajuthassak közönyös, tompa állapotomba. Egyedül nem fog menni. Segítség kell. Muszáj megoldást találni.”
Emma elhagyja Weslynt és mindenkit, akit ott ismert; a Stanford egyetem hallgatója lesz, ahogy mindig is remélte. Korábbi énjének csak árnyéka, teljesen megváltozott. Össze van törve, és csak úgy lehet újra teljes egész, ha felismeri értékeit és megbocsát magának. Emma megtanulja, hogy az őszinteség nagyon tud fájni, jobban, mint az árulás, és az igazság ára az, hogy elveszti egyetlen igaz szerelmét.
A trilógia utolsó részét az olvasók az utolsó oldalig lélegzetvisszafojtva fogják olvasni.

11. Wendy Higgins: Angyali győzelem
Eljött az idő a leszámolásra. A jóslat hamarosan beteljesedik, és bár egyre több szövetségese akad Annáéknak, de a fenyegetés is nő. A hercegek minden eszközt bevetnek, hogy megállítsák a lázadó óriásokat. És ahogy minden háború, ez is áldozatokkal jár.  
A helyzet egyre kiélezettebb, a nyugtalanság és a félelem lassan mindenkit felőröl. Miközben Anna menteni próbálja szeretteit, maga válik a fő célponttá. Minden percről percre változik körülötte, és senkiben sem bízhat. Mikor a Bujaság hercege ellene küldi szerelmét, Kaidan Rowe-t, el kell döntenie, mennyit kockáztat.
A sorozat legérzékibb és legpörgősebb kötete újra összegyűjti az óriásokat, hogy kivívják szabadságukat. 

Szerintem ismét nagyon jó könyvekkel jelentkezik a kiadó, én nehezen is tudnék válogatni közülük. A top 4 könyv, amibe mindenképpen be fogok fektetni nem más, mint Leon Leyson, Alice Hoffmann, Glendon Swarthout és Rebecca Donovan könyve. Az érdekel kategóriában szerepel az Angyali győzelem, és Az éden is, bár ezeknek a sorozatoknak az előző részeivel sem ártana megismerkednem! ;)
Titeket mi csigázott fel a legjobban? Várjátok már a Könyvfesztivált?4 megjegyzés:

 1. Most jöttem rá, hogy én nem is vagyok ismerős a blogodon! :D Szóval helló! :)
  Nagyon várom a fesztivált, régen távol éltem tőle, de három éve rendszeresen járok rá, ne izgulj, neked is lesz még alkalmad, még ha most a vizsgák közbe is szólnak. Ivan és a Gyönyörű titkok múzeuma érdekel ezek közül, de utóbbinál kicsit elszomorít, hogy el van írva a szerző neve, csak egy n kell a végére... remélem nem így kerül ki a polcokra :S
  A Horrorstör is érdekel még, de az Gabós könyv. Ikeás krimiként szokták emlegetni. :))))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia! :) Örülök, hogy benéztél hozzám! :D
   Remélem, hogy jövőre majd el tudok menni rá én is. :)
   Ezen én is sokáig gondolkoztam, hogy akkor mégis hogyan kell írni, mert rengetegféleképpen láttam már... Ez azért elég nagy baki. Azt hiszem Pierre Lemaitre Téboly című könyvénél volt az, hogy a címlapon és a gerincen máshogy volt írva az író neve.
   A Horrorstör engem is érdekel, az egy biztos vétel lesz nálam. Katacita rendesen meghozta hozzá a kedvem! :))

   Törlés
  2. ;))) Ha eljössz jövőre, összekoccanunk! :)
   Azt hallottam Üstökös blogján, hogy végül jól lesz írva a végső borítóváltozaton, de tényleg elég nagy baki lett volna... 1000% hogy egy n.
   Hú, a Tébolyt olvastam, de nem vettem észre ezt az elírást. Az Agave egyik Maigret krimijén is van egy csúnya betűhiba a gerincen sajnos. :(

   Ne is mondd, Katacita miatt van az egész! :D :D

   Törlés
 2. Ohh, az nagyon jó lenne! :))
  Igen - igen, én is olvastam ám. :) Szerencse, hogy kijavították, mert azért az ilyen apró kis hibák néha az igénytelenségre vallanak szerintem.
  Annyira szeretnék Maigret krimiket olvasni!!
  Pontosan! :D Annyira megkívántam azt a könyvet. :D

  VálaszTörlés