HANGULAT | Karácsony...

  Őszintén szólva, az utóbbi években egyáltalán nem voltam ráhangolódva a Karácsonyra... Minden évben annyira hamar elkezdik az üzletek az ünnepre készülődést (ez idén sem volt másként, hiszen Halottak napja után egyből érkeztek is a karácsonyi dekorációk, mikulászacskók, virgácsok, és minden egyéb ilyesmi), hogy nekem idő előtt elment a kedvem az egész hercehurcától. Idén viszont úgy tűnik, hogy máshogy alakulnak az események, mivel még töretlenül tart nálam az ünnepi izgalom, és mindig várom, hogy meggyújthassam a gyertyákat a saját kis adventi koszorúmon, vagy hogy esténként felkapcsolhassam az égősoromat, s a fényénél olvashassak! :) Arról már nem is beszélek, hogy magam előtt látom, ahogy a testvéremmel éppen díszítjük a fát, miközben Anyukánk a konyhában sürög - forog, és az egész házat belengi az aranygaluska, a mézeskalács, a forralt bor, és minden más finomság illata, keveredve a fenyőével... Ti is érzitek az orrotokban a tipikus "Karácsony-illatot"? (És ha már megemlítettem azt a tipikus illatot: nemrég vettem egy téli Teekanne teát (EZT)... Higgyétek el, teljesen Karácsony illata, íze van, megér egy kóstolót! Számomra ez a tökéletes téli tea!) Természetesen eközben valami klasszikus ünnepi zene szól, vagy a Grincs megy a tévében, esetleg a Reszkessetek betörők. Én soha nem fogom megunni egyik filmet sem, ebben teljesen biztos vagyok! Ezek azok a dolgok, amiket minden évben ugyanannyira várok, és számomra mindig lesz egy meghatározó varázsuk. Ráadásul azt hiszem, hogy mind - mind elmaradhatatlan kellékei ennek az időszaknak. Akárcsak az az izgalom, ami elfog minket, mikor szeretteink kinyitják a nagy - nagy szeretettel, és gondoskodással megvásárolt ajándékokat.
  Bízom benne, hogy nem fog belőlem kimúlni a lendület, hiszen hátra van még 20 nap Szentestéig, és addig sok - sok teendő vár ránk! :) Abban pedig teljes szívemmel reménykedek, hogy legalább egyik nap lesz egy kis hó, és nem 10 fok lesz, mint tavaly... Annyira jó lenne végre, ha Karácsony reggel egy gyönyörű fehér tájra ébrednénk!


  Ti hogy álltok a karácsonyi készülődéssel és hangulattal? Várjátok már az ünnepet? Milyen sütikkel és egyéb finomságokkal készültök?
  BTW, eddig még nem volt lehetőségem megemlíteni, de létrehoztam a blognak egy saját Instagram profilt, ahol @heavenforthebooks néven találhattok meg! Ide mindig könyvekkel és a bloggal kapcsolatos képeket fogok posztolni, szóval ha ezen a kis felületen kívül is érdekelne Titeket, hogy mi folyik a háttérben, mi történik velem, akkor bátran kövessetek be! :) (Akár a saját Instagramomon is megtehetitek ezt, @silyedori a felhasználónevem.)


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése