Újdonság(l)eső #2.

Ma vette kezdetét a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok, amely egészen június 8. - ig tart. A kiadók erre a jeles eseményre is sok - sok remek könyv megjelentetését tervezték, ám én ezek közül főként a Maximot szeretném kiemelni Nektek, hiszen az alábbi 4 tervezett regény mellett, remek akciókkal is kedveskednek vásárlóiknak. 
  • 1+1 akciót hirdettek, melynek keretében bármely regényük - beleértve az előrendelhető újdonságokat is - megvásárlása esetén az 1+1 megjelölésű könyvek közül egyet ajándékba adnak – természetesen a két könyv közül az alacsonyabb árút. Erről ITT tájékozódhattok.
  • Emellett néhány hete indított a kiadó egy Szövegértési versenyt, ahol az olvasók egy izgalmas versenyben vehetnék részt, mely során értékes ajándékokért és szuper olvasmányokért szállhatnak ringbe. Fontos megemlítenem, hogy az utolsó fordulóban is lehet még jelentkezni, szóval mindenki számára van lehetőség! ;) A verseny részleteit, szabályait, a nevezési feltételeket és a nyereményeket EZEN az oldalon ismerheted meg.
Nos, most pedig térjünk át a megjelenő szépségekre:
A Könyvhétre fog megjelenni Alice Hoffman regénye, a Gyönyörű titkok múzeuma, melyet az előző Újdonság(l)esős posztomban már bemutattam Nektek. 

Engem leginkább John Green és David Levithan közös alkotása a Will & Will - Egy név, két sors érdekel, nálam tuti vétel lesz. 
Fülszövege: Will Grayson megismerkedik Will Graysonnal. Egy hideg éjszakán, Chicago egyik legfurcsább pontján, két idegen útja keresztezi egymást. Ettől a pillanattól kezdve kettőjük világa összekeveredik, az életük visszavonhatatlanul egybefonódik.
 A Chicago különböző kertvárosaiban lakó két Will Grayson mintha nem is ugyanazon a bolygón élne, pedig Evanston nincs is olyan messze Naperville-től. Amikor a sors ugyanarra a meglepő helyre sodorja őket, a két Will Grayson azon kapja magát, hogy életük váratlan hatással van egymásra, mindketten új és meglepő irányokban indulnak el. Régi és új barátaik – köztük a nagyon nagy és nagyon csúcs Pici Cooper, támadó játékos focista és káprázatosan tehetséges musicalszerző – segítségével a két Will végül úrrá lehet szívügyein, mi pedig tanúi lehetünk egy olyan zseniálisan szuper gimis musicalnek, amihez foghatót még nem látott a világ.

Emellett megjelenik még Alan Bradley Flavia de Luce rejtélyei című sorozatának harmadik része is, A jósnő kristálygömbje. Régóta szeretnék megismerkedni ezzel a sorozattal, hiszen rendkívül jó véleményeket olvastam róla, így nyáron mindenképpen sorra kerítem az első, a De mi került pitébe? című kötetet.
Fülszövege: Alan Bradley egy elbűvölő regénnyel tér vissza, amelynek főhőse a rettentően okos és rendíthetetlen tizenegy éves nyomozó, Flavia de Luce. A koraérett vegyész mérgek iránti szenvedélyének köszönhetően deríti ki a Palánkosban történt gaztettek közötti összefüggéseket.
Flavia megkéri az idős cigányasszonyt, hogy jósoljon neki kristálygömbjéből, és meglepetésére a jósnő tud Harrietről, az édesanyjáról. Mi több, egykor ő maga is a Buckshawban, a de Luce család birtokán élt, a nő óvó felügyelete mellett. Egészen addig, míg Harriet el nem tűnt a hegyekben; ekkor Fenellának szednie kellett a sátorfáját. Flavia mindent helyre akar hozni, de tenni vágyásával az ellenkezőjét éri el, szerencsétlenséget hoz a cigányasszony fejére. A jósnőt éjnek évadján támadás éri a saját kordéjában. Vajon ez annak a helyi mendemondának a következménye, hogy őt okolják egy kisbaba évekkel korábbi elrablásáért?
Flaviát nem hagyja nyugodni a dolog, még akkor sem, mikor „hőn szeretett” nyomozótársával, Hewitt felügyelővel kell osztozkodnia az ügyön. De hogyan kapcsolódik a bűntény az eltűnt csecsemőhöz? Mialatt Flavia ezen töpreng, egy másik testre bukkan.
Hűséges kerékpárján, Gladysen járja a vidéket nyomok után kutatva, s eközben találkozik egy elegáns művésznővel, akinek a birtokában van egy igen kivételes tárgy, egy portré, amely segít fényt deríteni a legnagyobb rejtélyre: milyen is Flavia legbelül?

A negyedik újdonság pedig nem más, mint Sherry Gammon Port Fare trilógiájának befejező része, az Elviselhetetlen. Egyszer majd ezzel a sorozattal is szeretnék megismerkedni, a vélemények alapján nekem való lenne, de még nem éreztem égető vágyat az olvasására.
Fülszövege: A jóképű és vicces Booker Gatto nemrég hagyta ott az állását a rendőrségnél, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb életet kezdjen saját jogi praxisában. Egyetlen dolog hiányzik számára a boldogsághoz: egy igazi társ. De a szerelem elkerüli, és a múlt árnyai még fogva tartják a szívét. De bármennyire is próbálja kizárni az életéből az érzelmeket, nem tudja nem észrevenni gyönyörű titkárnőjét, Tesst.
Tess Selleck bujkál. Egy olyan kapcsolatból próbál kilépni, melyben mindennaposak a megaláztatások és a szenvedés. Egy erőszakos és durva férfi elől menekül, aki egykor a férje volt. Tess átmenetileg nyugalomra talál Booker mellett, aki napról napra vonzóbb számára, de a bizalmatlanság a férfiakkal szemben óvatosságra inti.
Kétséges, hogy a két megsebzett léleknek van-e közös jövője. Vajon a szerelem és a bizalom segíthet rajtuk, vagy éppen ezek az érzések válnak elviselhetetlenné?  

Ezzel a végére is értünk a kiadó tervezett megjelenéseinek. Szerintem szép kis lista, és a négyből három regény a kívánságlistámra került.
Ti mentek a Könyvhétre? Nálam sajnos ez az esemény is kimarad, köszönhetően az érettséginek. Viszont jövőre ezt, és a Könyvfesztivált is megtámadom! Alig várom már. :) Miket szeretnétek beszerezni? 

Dóri


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése